Farm Friends Ethiopie

Werkwijze Farm Friends Ethiopië

In april 2013 is in Ethiopië gestart met een vergelijkbaar project als in Tanzania. Ook in Ethiopië krijgt de veehouderij sector een positieve impuls door de ondersteuning van Farm Friends Nederland. Farm Friends Ethiopië krijgt geld uit Nederland tot er in het revolving fund genoeg geld zit om zonder aanvullende donaties uit Nederland door te gaan.

Afbetalen via het melkgeld

Farm Friends Nederland geeft geld aan Farm Friends Ethiopië zodat ze een drachtige koe kunnen kopen. Voor de financiële ondersteuning moet een eenvoudig projectplan opgesteld worden. De koe wordt aan Farm Friends Ethiopië afbetaald via het melkgeld. Dit geld van de afbetaalde koe komt bij Farm Friends Ethiopië in een zogenaamd “revolving fund’ en wordt gebruikt voor een volgende lening aan een andere boer. Er wordt vooral samenwerking gezocht met bestaande kleine boerenorganisaties.

Farm Friends Ethiopië is op 4 februari 2013 officieel geregistreerd als coöperatie:

Registratie FFE

De bij de coöperatie aangesloten boeren hebben een Executive Committee gekozen dat fungeert als bestuur.

Executive Committee Ehtiopie

Op de foto, v.l.n.r. Aregaw (secretaris), Dinku, Mengistu Bulbula, Mengistu Shaye en voorzitter Legesse. De secretaris is geen boer, maar als manager werkzaam bij Cowgrow.

Klik op de foto voor een animatie!